Hva er discgolf?

Discgolf, diskgolf eller frisbeegolf som også mange kaller det,  ligner veldig på vanlig ballgolf, bare at man bruker disk (frisbee) istedenfor ball, og kurver istedenfor hull. I discgolf er det ingen grønne kort, ingen kleskode, dyre medlemskap eller dyrt utstyr for å komme igang. Alt du trenger er 1 frisbee og så er du igang.  Det skal forøvrig nevnes at det brukes egen type frisbee som er spesiallaget for formålet. Disse koster fra kr 120 til 250 kr.

Frisbeegolf er den perfekte sporten der alle kan være med. Frisbeegolf  er lett å lære, passer gammel som ung og er hele tiden full av utfordringer uansett ferdighetsnivå. Frisbeegolf er lavintensiv trening, seriøs sport og sosialt avhengig av anledning og selskap. Frisbeegolf er ikke bare muskelkraft og teknikk. I mange sammenhenger kreves det god planlegging når det gjelder å finne den beste kastevegen frem til kurven.

Frisbeegolf er et lavterskelaktivitet som passer for hele familien, i alle aldre.  Både barn, voksne og gamle kan spille mot hverandre eller man kan bare spille mot seg selv.  Det er lett å komme i gang med frisbeegolf, men samtidig veldig vanskelig å beherske, men fremfor alt er det en utfordrende, morsom og ikke minst en inkluderende sport for folk i alle aldre.

Miljøvennlig
En annen stor fordel med en discgolfbane fremfor mange andre idretter er den minimale inngripen som gjøres i naturen.  Galvaniserte stålkurver, utkastfelt og informasjonsskilt setter ikke spor.

Spillets grunnprinsipper

Frisbeegolf  ligner mye på vanlig golf men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull. En større forskjell på frisbeegolf og vanlig golf er at i frisbeegolf  så er hullene er en del kortere og det er en del mer hindringer , som f.eks trær, vann, buskas og høydeforskjeller.

Etter første kast går man bort og kaster videre fra der frisbeen ligger, helt til frisbeen ligger i kurven. Ett hull er avsluttet når frisbee’n har havnet i kurven. Når frisbee’n har lagt seg til ro i kurven, så noterer man antall kast og går videre til neste «hull».

Kurven er en metallkonstruksjon bestående av en rund kurv og med kjetting som henger over kurven. Kjettingen bremser opp discen og lar den senere falle ned i kurven.

En bane består som oftest av 9 eller 18 hull, men det er ingen regel sier at det må være nøyaktig dette antallet. Jeg pleier å si at det er bedre å lage færre bra hull enn mange dårlige. Så viser det seg at man ender opp på f.eks 7, 12 eller 16 bra hull, så så går det fint.

En banes vanskeligheter består til dels av hullets lengde, hinder i form av trær og usker og høydeforskjeller. Når det blåser vil vinden gjøre det enda vanskeligere.

Her er noen videoer som viser litt frisbeegolf i praksishttps://www.youtube.com/watch?v=kO3ZSkFt8Cw
https://www.youtube.com/watch?v=gJaxph0J6FEhttps://www.youtube.com/watch?v=omkTuLww9go&t=6s